Bezlepkovej múky

Bezlepkovej múky
Múka býva často najproblematickejšie potravinou pre ľudí s alergiou na lepok. Pomôžeme Vám zorientovať sa v bezlepkových moukách a pomôcť Vám tak s každodenným varením a pečením.

Klasické druhy bezlepkovej múky sú dnes už dostupné za prijateľné ceny.

Medzi tie najčastejšie používané druhy bezlepkovej múky patrí:

  • kukuričná múka

  • pšenová múka

  • ryžová múka

  • pohánková múka

Existujú aj múky, ktoré sa vyznačujú vyššou cenou a tou je amarantová múka.

Kukuřičná bezlepková múka: Najviac sa používa na prípravu knedlí a pečenie koláčov a to hlavne preto, že má žlté zafarbenie. Ak je nahrubo zomletá tak sa najčastejšie používa na obaľovanie najrôznejších surovín. Môžeme ponúknuť napríklad kukuričnú múku DRUID.

Pšenová múka: Je tiež žltkastá. Ideálna je na výrobu bezlepkových kašou v rôznych chuťových variantoch, halušiek a polievkové závarky. Musíme zdôrazniť, že obsahuje veľa vlákniny. V ponuke máme pšenovú natívny múku od výrobcu EXTRUDÁT.

Ryžová múka: Je čisto bielej farby a vhodná ako náhrada klasickej bielej múky. Jedná sa o druh bezlepkovej múky, ktorý možno použiť na prípravu zápražky pre omáčky a krémové polievky. Veľmi dobre sa s ňou pracuje, rýchlo sa absorbuje a je veľa jemná. Vyskúšajte napríklad ryžovú múku od výrobcu DOVESFARM.

Pohánková múka: Je opakom ryžovej múky. Kombinuje sa skôr s ostatnými bezlepkovými sypkými zmesami. Používa sa na výrobu palacinkové a palacinkového cesta, pretože zaistí vynikajúce tiahlom konzistenciu. Je možné ju primiešať do fašírok alebo sekanej ako spojivo. Ponúkame pohánkovú natívne múku od výrobcu extrudát.

Amarantová múka: Je špeciálnym druhom bezlepkovej múky vyrábané z láskavca. Táto múka obsahuje veľké množstvo bielkovín, minerálnych látok a samozrejme i vlákniny. Je veľmi chutná a vhodná na výrobu všetkých druhov bezlepkového pečiva.

Objavte bezlepkovej múky Schär

Bezlepkové potraviny Schär sú vyhlásené a známe vďaka svojej, ktorá je pozorne kontrolovaná. Všetky výrobky pochádza z prevádzok, kde sa spracovávajú len bezlepkové suroviny, takže je vylúčená akákoľvek kontaminácia z výrobných zariadení spracovávajúcich klasické obilné suroviny.

V širokej ponuke rozmanitých bezlepkových zmesí si vyberie naozaj každý. Základom sú univerzálne bezlepkové zmesi ako náhrada klasickej múky pre sladké aj slané pečenie. V ponuke nechýba ani bezlepkovej múky na výrobu tmavého pečiva alebo múky vhodné na kysnuté či zemiakové cesto. Skvelú chuť docielite aj s ostatnými produktmi Schär a medzi ne patrí bezlepková múka na pečenie s kypriacim práškom.

Druhy bezlepkových múk Schär:

  • Mix it (500g)- univerzálny druh bezlepkovej múky vhodný aj na pečenie chleba (obr. A)

  • Brot mix dunkel (1kg)- druh bezlepkovej múky určený na prípravu tmavého pečiva (obr. B)

  • Bread-Mix-Mix B (1kg)- druh bezlepkovej múky určený pre výrobu pečiva a kysnutých ciest (obr. C)

  • Mix Patisserie-Mix C (1kg)- druh bezlepkovej múky vhodný na pečenie s kypriacim práškom (obr. D)

  • Mehl Farine (1kg)- univerzálny druh bezlepkovej múky vhodná aj na zemiakové cesto (obr. E)

  • Pán grata (300g)- bezlepková strúhanka pre zahusťovanie a obaľovanie (obr. F)

A)                             B)                   C)                         D)                        E)                   F) 
 

Všetky druhy bezlepkovej múky Schär sú bežne dostupné a je možné ich zakúpiť napr. V reťazcoch Kaufland, Tesco, Globus, Albert, Billa, dm drogerie market kdekoľvek v Českej republike.

Pre úpravu prostredia zažívacieho traktu po užívaní liečiv využite prípravok na báze rastlinných výťažkov na úpravu priechodu potravy črevom DietLax.

 

Chcete byť informovaný o ďalších zaujímavostiach?
Zostaňme kamaráti na Facebooku a budú sa Vám zobrazovať nové články https://www.facebook.com/zdravileky.
Alebo stačí dať like! https://www.facebook.com/zdravileky.

Odoslať článok známemu   Vytlačiť