Bezlepkovej múky
Klasické druhy bezlepkovej múky sú dnes už dostupné za prijateľné ceny.
Medzi tie najčastejšie používané druhy bezlepkovej múky patrí:
-
kukuričná múka
-
pšenová múka
-
ryžová múka
-
pohánková múka
Existujú aj múky, ktoré sa vyznačujú vyššou cenou a tou je amarantová múka.
Kukuřičná bezlepková múka: Najviac sa používa na prípravu knedlí a pečenie koláčov a to hlavne preto, že má žlté zafarbenie. Ak je nahrubo zomletá tak sa najčastejšie používa na obaľovanie najrôznejších surovín. Môžeme ponúknuť napríklad kukuričnú múku DRUID.
Pšenová múka: Je tiež žltkastá. Ideálna je na výrobu bezlepkových kašou v rôznych chuťových variantoch, halušiek a polievkové závarky. Musíme zdôrazniť, že obsahuje veľa vlákniny. V ponuke máme pšenovú natívny múku od výrobcu EXTRUDÁT.
Ryžová múka: Je čisto bielej farby a vhodná ako náhrada klasickej bielej múky. Jedná sa o druh bezlepkovej múky, ktorý možno použiť na prípravu zápražky pre omáčky a krémové polievky. Veľmi dobre sa s ňou pracuje, rýchlo sa absorbuje a je veľa jemná. Vyskúšajte napríklad ryžovú múku od výrobcu DOVESFARM.
Pohánková múka: Je opakom ryžovej múky. Kombinuje sa skôr s ostatnými bezlepkovými sypkými zmesami. Používa sa na výrobu palacinkové a palacinkového cesta, pretože zaistí vynikajúce tiahlom konzistenciu. Je možné ju primiešať do fašírok alebo sekanej ako spojivo. Ponúkame pohánkovú natívne múku od výrobcu extrudát.
Amarantová múka: Je špeciálnym druhom bezlepkovej múky vyrábané z láskavca. Táto múka obsahuje veľké množstvo bielkovín, minerálnych látok a samozrejme i vlákniny. Je veľmi chutná a vhodná na výrobu všetkých druhov bezlepkového pečiva.
Objavte bezlepkovej múky Schär
Bezlepkové potraviny Schär sú vyhlásené a známe vďaka svojej, ktorá je pozorne kontrolovaná. Všetky výrobky pochádza z prevádzok, kde sa spracovávajú len bezlepkové suroviny, takže je vylúčená akákoľvek kontaminácia z výrobných zariadení spracovávajúcich klasické obilné suroviny.
V širokej ponuke rozmanitých bezlepkových zmesí si vyberie naozaj každý. Základom sú univerzálne bezlepkové zmesi ako náhrada klasickej múky pre sladké aj slané pečenie. V ponuke nechýba ani bezlepkovej múky na výrobu tmavého pečiva alebo múky vhodné na kysnuté či zemiakové cesto. Skvelú chuť docielite aj s ostatnými produktmi Schär a medzi ne patrí bezlepková múka na pečenie s kypriacim práškom.
Druhy bezlepkových múk Schär:
-
Mix it (500g)- univerzálny druh bezlepkovej múky vhodný aj na pečenie chleba (obr. A)
-
Brot mix dunkel (1kg)- druh bezlepkovej múky určený na prípravu tmavého pečiva (obr. B)
-
Bread-Mix-Mix B (1kg)- druh bezlepkovej múky určený pre výrobu pečiva a kysnutých ciest (obr. C)
-
Mix Patisserie-Mix C (1kg)- druh bezlepkovej múky vhodný na pečenie s kypriacim práškom (obr. D)
-
Mehl Farine (1kg)- univerzálny druh bezlepkovej múky vhodná aj na zemiakové cesto (obr. E)
-
Pán grata (300g)- bezlepková strúhanka pre zahusťovanie a obaľovanie (obr. F)
A) B) C) D) E) F)
Všetky druhy bezlepkovej múky Schär sú bežne dostupné a je možné ich zakúpiť napr. V reťazcoch Kaufland, Tesco, Globus, Albert, Billa, dm drogerie market kdekoľvek v Českej republike.
Pre úpravu prostredia zažívacieho traktu po užívaní liečiv využite prípravok na báze rastlinných výťažkov na úpravu priechodu potravy črevom DietLax.
Chcete byť informovaný o ďalších zaujímavostiach?
Zostaňme kamaráti na Facebooku a budú sa Vám zobrazovať nové články https://www.facebook.com/zdravileky.
Alebo stačí dať like! https://www.facebook.com/zdravileky.